lördag 20 februari 2010

Ledig

Jag skulle verkligen behöva hjälp med mina släktfotografier. Jag fick några nya av min farbror när vi var och firade farmor och jag blir inte klok på vem de föreställer. Det enda jag har att gå efter är baksidan och det är bara två av dem som har text där. Den ena texten är ganska intressant (eller båda är klart men på olika sätt) eftersom det står L.H.Borgström, Anderslöv. Jag har en hel drös med blider tagna av Borgström men de brukar vara från trelleborg eller svedala. Anderslöv har jag aldrig sett förr. En snabb googling visade att L.H. Borgström etablerades i Anderslöv 1867 och sedan flyttade därifrån 1873. Det borde datera min bild till tiden däremellan. Vem på farmors sida skulle ta sig till anderslöv för att bli fotograferad omkring 1870? Någon av Grönwallarna?
Den andra bilden med text kommer från malmö och är tagen i Kasinoträdgården, typ vid davidhall någonstans om jag minns rätt. Vem är personerna på den bilden? Inga namn, inga kända ansikten. De fyra bilderna sitter i två utdragna sidor av ett album. Vems album, varför utdragna, var är resten av albumet?

De två bilderna utan text har jag inget att gå på förutom mattan på den ena bilden. Ska gå igenom alla andra porträttfoton jag har och se om jag kan hitta den någon annanstans. Nästa steg är att gå igenom alla porträttfoton som finns upplagda bland tillfällighetsfynden på internet. Har jag tur finns mattan där.


Här är bilden med mattan.

Lite skoj, lite dömt att misslyckas. Jag borde verkligen skaffa en användare där, tänk vad forumet hade underlättat för mig.

Inga kommentarer: